Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Зміни на ринку вантажоперевезень

Згідно Держстату, за вісім місяців 2021 року транспортні підприємства України перевезли 398,5 млн тонн вантажів, що на 4,3% більше за аналогічний період минулого року. Перевезення автомобільним транспортом збільшилися до 141,7 млн тонн або на + 18,6%.

КМУ запропонував ВР ввести плату за використання доріг державного значення транспортними засобами з повною масою 12 тонн і більше. Також законопроектом передбачається введення системи контролю руху транспортних засобів і введення електронної системи плати за користування дорогами.

Україна планує розвивати міжнародну логістику через країни Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ). Сторони обговорили подальшу співпрацю України, Грузії, Молдови та Азербайджану в сферах економіки, торгівлі, транспорту, IT і інновацій.

Азербайджан

Україна і Азербайджан домовилися про надання українським перевізникам додаткових 1000 дозволів різних типів на автоперевезення на поточний рік і збільшення квоти документів на 2022 рік. Вже у 2021 році Україна отримає додатково 850 універсальних дозволів та 150 для перевезень з/у треті країни, а в 2022 на 45% збільшена квота універсальних дозволів – до 3200, і на 27% дозволів для перевезень з/у треті країни – до 1400. Крім того, у випадку, коли товар з третьої країни не розмитнюється, а тільки перевантажується на території України, контролюючі органи будуть вимагати дозвіл з/у третю країну.

Європа

Європейська комісія планує побудувати мережу безпечних і надійних стоянок для комерційного транспорту через кожні 100 км по території всього ЄС.

Німеччина

Німецький парламент прийняв Закон про електронні накладні (e-CMR). Протокол e-CMR угоди про міжнародні автомобільні перевезення вантажів передбачає, що накладна, яка раніше мала виключно паперовий вигляд, може створюватися і використовуватися в електронному вигляді.

Залишити відгук