Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Новини європейського ринку автоперевезень

На кордоні із ЄС суттєво зменшились черги авто на виїзд із України. Позитивні зміни пов’язані зі скасуванням пільг на імпортні товари. А от на в’їзд до України спостерігається великий потік автомобілів, який пов’язано з високим потоком гуманітарних вантажів із країн ЄС. 

Європа

У Європі розробляється новий документ, покликаний підвищити ефективність та екологічні показники автомобільного транспорту, а також збільшити максимальну масу до 44 тонн та запропонувати додаткові варіанти для більш довгих автопоїздів.

Крім цього, розглядається питання про автоматичне вирішення перевезень між двома сусідніми країнами, які вже дозволяють ті чи інші комбінації. Також, планується збільшити максимальну масу до 60 тонн для беземісійних автопоїздів або у поєднанні з інтермодальними перевезеннями. При транскордонних перевезеннях планується дозволити використання автопоїздів максимальною довжиною 20,75 м, які також використовуються у багатьох країнах.

Європейська комісія також хоче прискорити екологізацію автомобільного транспорту, просуваючи використання альтернативних видів палива та великовантажних транспортних засобів із нульовим рівнем викидів шкідливих речовин.

ЄК внесла зміни до індикативних карт Трансєвропейської транспортної мережі (TEN-T), включивши до неї українські логістичні шляхи, а також прибравши звідти маршрути з РФ та РБ. Зміни:

 – Північно-Балтійський коридор продовжено через Львів та Київ до Маріуполя;

– Балто-Чорноморсько – Егейський коридор продовжено через Львів, Чернівці (Румунію та Молдову) до Одеси;

– коридори Балтійське море – Адріатичне море та Рейн – Дунай проходитимуть через Львів.

Крім цього, у ЄС дали дозвіл на в’їзд авто низького класу – Євро-3 (запроваджений для машин із 2000-го року випуску). Це дасть поштовх розвитку галузі міжнародних перевезень і відкриє можливість переорієнтувати автомобілі з внутрішнього ринку України або країн Кавказу на європейські напрямки.

Польща

Значне підвищення тарифів на доставку вантажів в Україну та покращення ситуації із перетином кордону почали залучати польських перевізників.

Угорщина

На кордоні України та Угорщини з’являться нові пункти пропуску для збільшення кількості українського експорту.

Румінія

МІУ в співпраці з прикордонниками і румунськими колегами має намір ще до кінця літа провести роботу по збільшенню пропускної здатності пунктів пропуску “Порубне”, “Дяківці” та “Красноїльськ” на українсько-румунському кордоні.

Німеччина

Нестача водіїв вантажівок у Німеччині стає дедалі серйознішою проблемою, що призводить до відмови від замовлень німецькими транспортними компаніями. Наразі дефіцит водіїв досягає від 80 000 до 100 000 чол.

Залишити відгук