Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Новини України

Україна та ЄС підписали угоду, яка передбачає вільний рух транспортних засобів із вантажем між пунктами, що знаходяться на територіях України та ЄС, а також поїздки з вантажем із території ЄС на територію ЄС транзитом через територію України.

Транзит через територію України чи ЄС для перевезення вантажів між третіми країнами не підпадає під дію цієї Угоди. Угодою також передбачаються заходи щодо спрощення визнання водійських документів. Тепер Україна та ЄС звільняють власників прав водія, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія. Строк угоди складає 1 рік із можливістю пролонгації.

Також, Європейська комісія ухвалила рішення, що дозволяє державам-членам тимчасово скасовувати мита та ПДВ на ввезення з третіх країн до України продуктів харчування, ковдр, наметів, електрогенераторів та іншого життєво важливого обладнання, призначеного для українців, які постраждали від війни. Цей захід застосовуватиметься заднім числом з 24 лютого 2022 року і діятиме до 31 грудня 2022 року.

Україна завершила останній етап міжнародного тестування національного додатку NCTS і таким чином повністю готова приєднатися до європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту. Страхові гарантії будуть надані через польську державну корпорацію страхування експортних кредитів (KUKE), страхування якої покриває контракти на постачання продукції, що входить до переліку критичного імпорту.

На дорогах України не вводитимуть сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн за підвищеної температури вдень.

На прикордонних пунктах перепустки спостерігаються величезні черги. Перетин кордону в один бік займає 3-4 дні. Навіть транспорту з гуманітарними вантажами, який їде спеціальним коридором, доводиться чекати до півтори доби.

Великобританія

Між Україною та Великобританією ратифіковано угоду про відміну всіх ввізних мит та тарифних квот у двосторонній торгівлі на рік. До відома, 2021 року товарообіг між країнами зріс майже на 57% і становив $2,2 млрд, більшу частину якого становив експорт і перевищив $1 млрд.

Залишити відгук