Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Огляд травневих змін на ринку вантажоперевезень

Україна готується підписати із Європейським Союзом Угоду про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень. Найближчим часом буде відкрито два КПП на західному кордоні. Окрім цього, Україна планує приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту або так званого «митного безвізу».

Через війну в Україні логістика зіткнулася з низкою проблем: черги на прикордонних пунктах, простої, дефіцит пального та відсутність фахівців. Багато логістичних компаній в Україні масово відмовляються брати замовлення на доставку до європейських портів. На даний момент у звичайному режимі працює доставка в порти Польщі, так як це вже налагоджений процес. Також, деякі проблеми викликає мобілізація – спостерігається нестача комірників, водіїв та менеджерів.

За місяць проведення контролю в Україні кількість порушників габаритно-вагових норм зменшилась у 7 разів.

Румунія

На українсько-румунському кордоні спостерігаються великі черги. Щоб прискорити процес проходження, необхідно заздалегідь заповнити митні декларації на транзит територією Румунії. Крім того, румунський порт Констанца вже важко справляється з великою кількістю вантажів з України. Разом із митною службою розробляються полегшені процедури спеціально для українського експорту та імпорту.

Польща

Мінінфраструктура зняла кількісне обмеження на видачу дозволів Республіки Польща квоти 2022 року. З іншого боку, було запропоновано здійснювати загальний контроль на усіх КПП, так як завдяки підходу «єдиного вікна» тривалість оформлення та очікування у черзі скоротиться в 1,5 рази, у чому зацікавлені обидві держави.

Молдова

На зустрічі глав митних адміністрацій України та Молдови сторони домовилися про спрощення та оптимізацію перетину спільного кордону шляхом перенаправлення частини транспортного потоку через інші менш завантажені прикордонні переходи.

Великобританія

Україна та Великобританія скасували експортні мита та квоти. Країни підписали договір на 12 місяців із можливим продовженням за згодою сторін.

Залишити відгук