Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Логістика під час воєнного стану

Німеччина, Туреччина, Греція, Словаччина, Австрія, Литва, Данія, Болгарія, Румунія також тимчасово скасували для українських перевізників дозволи на перевезення як для двосторонніх, так і транзитних. Введені скасування діятимуть у Німеччині та Греції – до 30 червня, Словаччини – до 31 серпня, Австрії – до закінчення дії воєнного стану, Туреччини, Литві та Данії – до кінця року.

В Україні наразі спрощено правила видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення:

  • збільшено термін дій електронної заявки на отримання дозволів з 7 до 10 днів;
  •  збільшено до 5 дозволів усіх видів Республіки Польща на один транспортний засіб із квітня до травня;
  • збільшено до 2 дозволів всіх видів Чеської Республіки на місяць на транспортний засіб з повною масою до 10 т;
  • знято обмеження для поїздок територією Сербії (до перевезень допущено ТЗ, вага яких менше 10 т).

Імпорт-експорт України

Незважаючи на військову агресію росії, Україна продовжує експорт продукції. Але порівняно з лютим експорт скоротився майже вдвічі. Протягом березня Україна експортувала товарів на $2,7 млрд, а обсяг експорту становив 5,97 млн. тонн.

Що стосується імпорту, то в березні спостерігалося зменшення показників у 3 рази, порівняно з лютим. Із $5,9 млрд показник упав до $1,8 млрд.

Європа

Європейська комісія скасовує мита та квоти на український експорт на рік. Спеціальна транспортна угода передбачає повну лібералізацію вантажного транзиту. Таким чином, Україна отримає можливість безперешкодно доставляти експортну продукцію на західні ринки.

Залишити відгук