Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Виклики ринку автоперевезень

В Україні за дев’ять місяців вантажоперевезення автомобільним транспортом збільшилися до 162,2 млн. тонн (+18,3%).

Країни ОЧЕС

Країни ОЧЕС домовилися значно збільшити квоти дозволів на міжнародні автоперевезення на 2022 рік до 3 тисяч, за винятком Вірменії, яка матиме 800 дозволів. Кожна роздільна здатність може бути використана однією вантажівкою для одного транскордонного перевезення в обидві сторони в регіоні.

На зустрічі були присутні представники країн: Албанії, Вірменії, Грузії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, Північної Македонії та України.

Швеція

Україна та Швеція домовилися про видачу додаткових дозволів для українських автоперевізників на 2021 рік, а саме 500 універсальних дозволів EURO V та 150 універсальних дозволів EURO VI. У планах наступного року попередньо також планується збільшення квот дозволів до 10 універсальних EURO I; 400 універсальних EURO IV; 1000 універсальних EURO V; 1000 універсальних EURO VI та 150 для перевезень у/з третіх країн EURO V.

Великобританія

Великобританія планує послабити правила для іноземних водіїв, які доставляють імпортні вантажі до Великобританії через брак водіїв вантажівок вже наприкінці цього року. Протягом двох тижнів буде дозволено виконувати перевезення країною без будь-яких обмежень на кількість рейсів (зараз дозволено виконувати по 2 рейси протягом тижня). За попередніми даними, нові правила діятимуть від 3 до 6 місяців.

Крім цього, це має допомогти відкрити ринок перевезень для транспортних компаній з Норвегії, Швейцарії, а також для країн, які не входять до складу ЄС, наприклад, України.

Польща

Залишки дозволів на міжнародні перевезення до Польщі в кількості 7167 будуть розподілені пропорційно між усіма перевізниками, залежно від ефективності їх використання за поточний рік. Хоча цієї кількості мізерно мало для необхідного товарообігу між країнами.

Також Україна запропонувала Польщі провести міжнародний аудит пунктів пропуску на кордоні, щоб вирішити проблему з дозволами.

Крім цього, з початку жовтня у пункті пропуску Гребенні розпочалися ремонтні роботи, які також призводять до утруднення руху транспорту через кордон.

Наразі на кордоні між Польщею та Білоруссю утворилися великі черги з вантажівок через технічний збій. На територію Білорусі за добу пропускали максимум 150 машин. Але при виїзді з Білорусі до Польщі ситуація ще гірша – доводилося стояти по 40 годин та більше.

Білорусь

Найближчим часом буде ухвалено законопроект щодо лібералізації автомобільних перевезень. Згідно з документом, міжнародні транзитні автоперевезення з України до держав Скандинавії та Балтії, зокрема до Естонії, Литви, Латвії та Фінляндії через Білорусь будуть розблоковані.

Залишити відгук