Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Відновлення ринку автоперевезень

Галузь вантажних автоперевезень у Європі відновилася.

Так у жовтні було перевезено на 1,2% більше вантажів, ніж за аналогічний період 2019 року. При цьому, значно скоротилась кількість автомобілів, що призвело до дефіциту вільних машин, і відповідно, до зростання тарифів.

Польща

Польща виділяє 5000 додаткових дозволів для українських перевізників на початку грудня 2020 року. Термін дії 1500 універсальних і 3500 транзитних додаткових дозволів – до 31 січня 2021 року. Також, в МІУ повідомили, що буде здійснений попередній обмін дозволами на 2021 рік у кількості 160 000.

Сейм Польщі прийняв законопроект про внесення змін до Закону про дороги загального користування. Таким чином, транспортні засоби з допустимим навантаженням на одиночну провідну вісь до 11,5 тонн зможуть їздити по дорогах загального користування Польщі без необхідності отримання додаткових дозволів.

ОЧЕС

Країничлени Організації Чорноморського економічного співробітництва прийняли рішення збільшити на 50% квоту дозволів на автомобільні перевезення на 2021 рік. У наступному році ОЧЕС має видати 1500 дозволів кожній країні для полегшення торгівлі в регіоні.

Україна

Згідно даних Державної служби статистики, в січні-жовтні 2020 року автомобільним транспортом було перевезено 155,6 млн тонн або – 22,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Крім, того ВР ратифікувала угоду про автоперевезення України з Чорногорією, яка була однією з небагатьох європейських країн, з якої Україна не мала діючої угоди про міжнародні автомобільні перевезення вантажів. Зокрема, українські транспортні компанії тепер зможуть легше здійснювати транзит через територію Чорногорії.

Залишити відгук