Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Основні зміни нового року

З 4 січня «Уктрансбезпека» продовжує розвиток системи «Шлях» та додає новий цифровий інструмент до особистих кабінетів, а саме: Реєстрація рейсів ЄКМТ. В особистому кабінеті необхідно відкрити рейс на початку поїздки та зазначити першу країну-призначення, ознаки щодо завантаженості і дату відправлення. Після завершення поїздки перевізник має закрити рейс в особистому кабінеті із зазначенням усіх країн, що були відвідані під час кругорейсу. 

Україна

МІУ активно займається питанням забезпечення обміну дозволами з іноземними державами на поточний рік.

Станом на 31 грудня 2021 року було отримано та передано до «Укртрансбезпеки» понад 623 тис. дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення територією наступних країн: Польща, Австрія, Азербайджан, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Вірменія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Киргизстан, Латвія, Молдова, Німеччина, Португалія, РФ, Словаччина, Словенія, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швеція, Чехія, Організація чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

З 1 квітня заплановано старт тестового періоду е-ТТН для навчання. Вони ще не будуть обов’язковими, а період тестування для бізнесу буде безкоштовним. Після повноцінного запуску системи треба буде сплачувати за дану послугу провайдерам електронного документообігу.

Крім цього, під час тестового періоду бізнесу слід заповнювати і паперові накладні, оскільки паралельно розроблятимуться кабінети інспекторів, які незабаром і перевірятимуть такі ТТН. Електронну ж товарно-транспортну накладну повноцінно буде запущено з 1 серпня 2022 року.

Європа

У лютому набудуть чинності нові правила Європейської комісії, включені до Пакету мобільності, які внесуть зміни в роботу транспортних компаній в ЄС.

Це основні принципи та приклади того, коли та як на водія поширюються положення про відрядження, а коли він від них звільняється.

Також керівництво роз’яснює адміністративні обов’язки перевізника до, під час та після відрядження водія.

Німеччина

Німеччина приєдналася до протоколу e-CMR. Це значний крок уперед на шляху до подальшої цифровізації вантажних перевезень, так як країна має статус найважливішої транзитної країни до ЄС.

Рішення, засновані на протоколі e-CMR, знижують витрати на обробку, усувають адміністративні затримки та затримки з виставленням рахунків, а також скорочують розбіжності у місцях доставки. Цифровий стандарт також підвищує прозорість та безпеку всього логістичного ланцюжка, забезпечуючи підвищену точність даних для відстеження поставок з доступом у режимі реального часу до інформації про отримання та доставку.

Польща

У поточному році Міністерство інфраструктури Польщі спільно з Міністерством фінансів планує розширити мережу платних ділянок національних доріг на 1,5 тис. км для великовантажних транспортних засобів.

Іран

Термін дії дозволів на міжнародні автомобільні перевезення Ірану квоти 2021 продовжено до 28 лютого 2022 включно.

Велика Британія

На кордонах Великої Британії знову черги з вантажівок. У них стоять вантажівки з усіх країн Європи. Бюрократичні проблеми, помилки у документах, збої у комп’ютерних системах та людській фактор створюють перешкоди для проходження кордону.

Залишити відгук