Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Новини ринку міжнародних перевезень

На третьому тижні червня значно підвищилася інтенсивність руху вантажних автомобілів по дорогах ЄС, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (на 12% більше). В цілому трафік виріс на 22%.

Світ
З метою недопущення уповільнення соціально-економічного розвитку, агентства ООН закликали національні уряди країн, що не мають виходу до моря, перейти на використання цифрової документації – eTIR. Це допоможе мінімізувати фізичні контакти під час перевірок, захистити здоров’я працівників і сприяти міжнародній торгівлі. Станом на поточний момент, всього 11 з 32 країн, які не мають виходу до моря, вжили заходів по впровадженню системи TIR.

Польща
12 червня 2020 року Польща зняла тимчасовий прикордонний контроль і відкрила свої кордони з країнами ЄС.

Крім того, Польща перевела 40 000 дозволів на проїзд по території країни з виду «транзит Е4» у вид «універсальний Е4», згідно домовленостей, прийнятих на засіданні українсько-польської Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Польща визнала бланки транзитних польських дозволів квоти 2020 року з номерами 6 558 751 – 6 598 750 універсальними дозволами Євро-4.

Україна
Сьогодні було підписано Меморандум про співпрацю в сфері розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на об’єктах транспортної інфраструктури. Впровадження мережі «розумних доріг» дозволить впроваджувати інтелектуальні транспортні системи, які дуже важливі для підвищення безпеки на транспорті та запобігання можливих подій, моніторингу руху і ефективного управління транспортними потоками.

Митниця
З 1 липня 2020 року набирає чинності новий Закон України «Про Митний тариф України». Даний документ спрямований на усунення розбіжностей в товарних кодах країни-експортера і України. Це має сприяти спрощенню і прискоренню митних процедур при митному оформленні товарів, що імпортуються.

Також, в ньому змінена класифікація, опис, додаткові одиниці виміру і облік окремих товарів. При цьому ставки ввізного мита на товари залишаються незмінними.

Залишити відгук