Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Час змін. Поточна ситуація на ринку

Пандемія COVID19 принесла безпрецедентні зміни в український і глобальний бізнес.

Теперішній час змін – це завжди і період пошуку, і здобуття нових можливостей. Наприклад, можливостей підвищення ефективності логістичних процесів.

Попри всі сьогоденні складнощі, ми оптимізуємо ланцюги поставок наших клієнтів, забезпечуючи транспортування, зберігання, упаковку та обробку всіх видів товарів.

Наш автодорожній департамент здійснює наземні перевезення вантажів, забезпечуючи безперебійні поставки на належному рівні. Крім того, ми щоденно підтримуємо клієнтів та надаємо компетентні консультації.

Поточна ситуація на ринку

 Європа

Обсяги автомобільних вантажоперевезень в Європі починають потрохи відновлюватись внаслідок відродження європейських ринків закупівель.

Вже в середині травня на основних кордонах Європи з’явилися черги, збільшився імпорт товарів в Україну. За заявою голови ЄК, Європейський Союз також не має наміру вводити ніяких спеціальних обмежень на імпорт товарів, в тому числі з України.

В цілому, експорт товарів до країн Євросоюзу скоротився на 8,6%, а імпорт товарів зріс на 0,3%. Близько 40% української товарної торгівлі припадає саме на ЄС.

Більше того, згідно аналізу компанії Transport Intelligence, негативний вплив пандемії на вартість автомобільних вантажоперевезень був мінімальним. У I кварталі 2020 року розмір ставки на автоперевезення в Європі знизився в середньому на 0,2% в річному численні.

 Україна

Зміни відбулися і на українській митниці. КМУ затвердив план заходів щодо підвищення ефективності роботи ДМС, таких як мінімізація людського фактору і моніторинг зовнішньоекономічних операцій; залучення нових кадрів і заміна керівників половини українських митниць; позиціонування ДМС, як якісного сервісу для добропорядних підприємців.

З 18 травня, згідно розпорядження КМДА, обмежено в’їзд великогабаритного транспорту в Київ на Житомирському, Бориспільському, Одеському та Гостомельському шосе. Таке обмеження повинно зменшити навантаження на дороги Києва в години пік і стабілізувати трафік на період дії карантинних обмежень і до повного відновлення роботи громадського транспорту.

Європейська комісія

 Європейська комісія опублікувала Керівництво, згідно з яким комерційний автотранспорт повинен повернутися до докризового стану шляхом відновлення правил автомобільних вантажних перевезень, що діяли до пандемії.

Перевезення вантажів повинні залишатись захищеними для забезпечення функціонування ланцюгів постачань. Заборони на рух вантажних автомобілів у вихідні та святкові дні можуть бути відновлені вже в кінці травня, якщо дозволить транспортний потік.

Також в документі зазначено необхідність активізувати зусилля, щоб вантажівки, відповідно до попередніх рекомендацій, перебували на кордонах, в межах так званих зелених коридорів, не більше 15 хвилин.

День у день наш автодорожній департамент планує і розробляє маршрути, здійснює і контролює транспортування вантажів для того, щоб сировина та матеріали були доставлені до виробничих підприємств; готова продукція доставлена до споживачів; вантажі, час доставки яких грає вирішальну роль, були своєчасно поставлені в будь-яку точку світу.

Ми розуміємо сумніви і хвилювання щодо подальшого розвитку бізнесу, тому постійно консультуємо наших клієнтів з питань логістики та допомагаємо із складнощами, які виникають.

Ми високо цінуємо надану нам довіру, це спонукає  докладати максимальних зусиль для підтримки бізнесу наших клієнтів та пропонувати найбільш ефективні логістичні рішення.

Залишити відгук