Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Автологістика. Поточна ситуація

Згідно даних Держстату, в січнілистопаді 2020 року транспортні підприємства України скоротили перевезення вантажів на 11,6% (до 546,6 млн тонн) в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Вантажообіг перевізників за даний період скоротився на 15,1%.

Термін реалізації експериментального проєкту із впровадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) для вантажних автоперевезень подовжено до 30 липня 2021 року з метою його повної реалізації.

Великобританія

Щорічно перевізники України здійснюють близько 3000 поїздок до Великобританії. ВР ратифікувала протокол між Україною та Великою Британією, який регламентує виконання автоперевезень категоріями Євро5 і вище без дозволів.

Після 01.01.2021 р., українські перевізники, які мають здійснювати вантажні перевезення до Великобританії або з неї, повинні мати як номер EORI ЄС (для транзиту через ЄС та подання попередньої інформації про вантажі до NCTS), так і GB EORI, щоб подавати дані до Великобританії з використанням митної системи GVMS. Такі зміни пов’язані з виходом Великобританії з Європейського Союзу.

Залишити відгук