Доставка збірних вантажів
для юридичних осіб

Доставка збірних вантажів

Новини

Підсумки ринку автомобільних вантажоперевезень

За 11 місяців транспортні компанії України перевезли понад 566 млн тон вантажів, обсяги зросли на 3,6%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Автомобільний транспорт також показав зростання на 16,9% до 204 млн тонн відповідно. 

З 1 жовтня 2021 року, початку роботи автоматизованої системи фіксації порушень габаритно-вагових норм Weight Control System, кількість порушень габаритно-вагових норм скоротилася на 95%.

Європа

За останні 5 років міжнародний товарообіг України зріс на 40%.  Через недостатню кількість дозволів на перетин кордону з країнами-сусідами, втрати української економіки починаючи з 2018 року оцінюються в 400-500 млн євро. Наприклад, Польща забезпечує доступ до 12 країн ЄС, куди Україна експортує свої товари.

Польща

Україна має намір подати позов проти ЄС на дії Польщі через обмеження кількості дозволів на вантажоперевезення у 2022 році. Польща погодилася надати 160 тис. дозволів на автомобільні перевезення. Україні потрібно збільшити цю квоту до 200 тис. через інтенсивну торгівлю з ЄС. Така позиція польського уряду суперечить Угоді про зону вільної торгівлі та руйнує торгівлю не лише українських, а й багатьох європейських компаній.

Через ситуацію, що склалася, польські перевізники не хочуть їхати в Україну, а українські поїхати до Польщі не можуть. Внаслідок цього вивезти свою продукцію до Європейського Союзу не можуть і польські підприємці, які мають бізнес в Україні.

Білорусь

Білорусь запровадила обов’язкове навігаційне пломбування для всіх вантажівок, які в’їжджають на територію країни з боку Польщі та Литви. Крім цього, також подвоїли тариф на послуги з опломбування та відстеження.

Вартість пломби становитиме приблизно €100, включаючи ПДВ (раніше становила €50). Це зобов’язання не буде поширюватися на товари, що йдуть транзитом через Польщу та Литву з Калінінградської області РФ, а також на великовагові та великогабаритні транспортні засоби, для проїзду яких потрібен спеціальний дозвіл.

Австрія

Політика Австрії щодо обмеження вантажних перевезень автомобільним транспортом у регіоні Тіроль все більше перешкоджає наданню послуг та переміщенню товарів через один з найважливіших транзитних коридорів до ЄС, яким щодня переміщається близько 7 тис. вантажівок.

Через те, що тимчасові вікна для вантажівок для проїзду через перевал Бреннер стають ще коротшими, у Баварії останнім часом стали звичайним явищем масові пробки на дорогах завдовжки до 70 км. Це призвело до невиправданого забруднення навколишнього середовища та погіршення якості повітря для мешканців німецької частини долини річки Інн та гострої нестачі робочої сили.

Залишити відгук